Stránka 1 z 1

Hamburger po Řecku

PříspěvekNapsal: 17 srp 2010, 13:52
od Brutzel-Svejk
Hamburger po Řecku

Suroviny:
1/2 kg mletého hovězího (pochopitelně podle návodu u hambergerů)
1 lžička citronové šťávy
pepř
sůl
1 menší cibule nadrobno
1 rajče na plátky nakrájené
Řecký (pita) chléb

Na omáčku:
3 lžíce nedrobno nasekané, neloupané okurky
5 lžic jogurtu bez zavařeniny
1 lžička citronové šťávy
pepř
sůl

Postup:
Okurku nastrouhejte a v čisté plínce strašlivou silou vyždímejte. Jogurt taky nalijte do plínky a nechte vykapat syrovátku. Potom smíchejte omáčkové ingredience a dejte do lednice odležet.
Z mletého masa, citronu, soli a pepře udělejte placky 1,5 - 2 cm silné, grilujte 13 - 15 minut nebo až jsou uvnitř hotové.
Řecký chléb ohřejte, nejlépe v mikrovlnce, přikrytý navlhčeným papírovým ubrouskem. Nakrájejte na čtverce.

Servírování:
Na chléb položte hamburger, na něj cibulku, rajče a zalít omáčkou.