Grilovaný Tatarák

Grilovaný Tatarák

Příspěvekod drobek » 06 zář 2010, 23:02

Grilovaný Tatarák
Babi
Tradičně Tatarský steak je ze syrového masa, ale tento recept si půjčil jeho jméno podle použitých tradičních ingrediencí.

Ingredience:
750g pomletého hovězího kvalitního masa (nízký roštěnec atd.)
2 lžíce Worcesterové omáčky
1 cibule velice na drobno nakrájená
1 lžíce drobných kaparů, propláchnutých, slitých a posekaných
1 lžíce posekané petrželky
1 lžíce dijonské hořčice, nebo podobné
1 žloutek
150g Roquefortu, nebo podobného sýru s modrou plísní °°°
sůl a pepř podle chuti

Příprava:
Smíchat hovězí, W-omáčku, cibuli, kapary, petrželku a hořčici. Osolit a opepřit a zamíchat dovnitř žloutek. Přikryté dát na 30 min. do chladničky. Rozdělit směs na 4 části a vytvarovat z nich koule. Pomocí palce udělat doprostřed důlek a naplnit ho sýrem. Opět maso uzavřít nad sýrem do koule a potom zploštit do vysoké placky (jako karbanátek). Trochu je potřít olejem, ochutit. Steaky ogrilovat, připravit na Barbecue, nebo osmažit na troše oleje na
pánvi.
Místo Roquefortu se může použít jiný sýr jako je kozí sýr, nebo Emmentaler.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Recepty na hamburgery

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

cron

x