Zelňačka s fazolemi a klobásou

Zelňačka s fazolemi a klobásou

Příspěvekod anickav » 09 říj 2011, 14:21

Suroviny uvádzam od oka, každý si ich prispôsobí podľa seba

1 kg kyslá kapusta, t.j.kys. zelí
200 g suchej fazule - uprednostňujem v tomto prípade drobnú bielu
4 nožičky dobrej domácej údenej klobásy - maďarský typ (papriková ostrá cesnaková)
1 cibuľa
bobk. list, čierne korenie, rasca
oleja múka na zásmažku
soľ
príp. cukor na dochutenie
kyslá smotana

Postup:
Namočenú fazuľu uvaríme do mäkka.
Prepláchnutú a prekrájanú kapustu s pokrájanou cibuľou a koreninami uvaríme zvlášť. Uvarenú kapustu zmiešame s uvarenou fazuľou /aj s vodou kde sa varila/, zahustíme zásmažkou , vložíme kolieska klobásy, povaríme ešte 10–15 min. Dochutíme.
Na tanieri si pridávame kyslú smotanu, podávame s čerstvým chlebom.
Uživatelský avatar
anickav
Učedník
 
Příspěvky: 13
Registrován: 06 lis 2010, 18:56

Re: Zelňačka s fazolemi a klobásou

Příspěvekod drobek » 11 říj 2011, 07:26

Prostě krása, zelňačku milujeme, nikdy mně nenapadlo přidat fazole. Rozhodně zařadím do repertoáru. CC HP
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Zelňačka s fazolemi a klobásou

Příspěvekod Dag » 13 říj 2011, 22:15

tak to je hutné jídlo, a pravděpodobně velmi dobré. Recept se mně velmi hodí.
Pojedu na weekend pohrabat listí a pod. a jede se mnou vnuk a jeho kamarád. A toto jídlo je přesně to, co je zahřeje a jak doufám dodá i sílu.
Děkuji Aničko za nápad.
Uživatelský avatar
Dag
Grillmeister
 
Příspěvky: 299
Registrován: 06 lis 2010, 00:08
Bydliště: Praha 6

Re: Zelňačka s fazolemi a klobásou

Příspěvekod anickav » 14 říj 2011, 10:21

Ahoj Dagmar, toto je stará klasika, môj nápad to nie je. A najlepšia je uležalá, na druhý deň. Nech vám chutí.
P.S.
Varím aj so šošovicou, tak isto...
Uživatelský avatar
anickav
Učedník
 
Příspěvky: 13
Registrován: 06 lis 2010, 18:56


Zpět na Polévky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x