Pórková polévka s cizrnou

Pórková polévka s cizrnou

Příspěvekod drobek » 31 říj 2014, 10:49

Recept od Parlese

Chuť pórku a cizrny jde velmi dobře dohromady a navíc je to velmi jednoduché.

200 g cizrny
1 ks pórek
1 kostka (nejlépe mraženého domácího) bujonu
2 PL másla
mletý muškátový květ
pepř
sůl
asi 1 l vody

Postup
Cizrnu dáme do misky, zalijeme vlažnou vodou tři prsty nad zrnka a necháme nejlépe přes noc namočit.
Ve stejné vodě ji uvaříme do měkka, což bude trvat cca hodinu. Během vaření doléváme horkou vodu dle potřeby tak, aby byla cizrna stále ponořená.
Mezitím si pokrájíme celý pórek (prořízneme ho po celé délce a pak příčně krájíme asi půl centimetru silná půlkolečka) a v pánvi ho podusíme na másle necelých 5 minut.
Část uvařené cizrny (4 lžíce) odložíme stranou na ozdobení. Do vývaru ke zbylé cizrně přidáme udušený pórek, kostku (mraženého domácího) bujonu a tyčovým mixerem vše rozmixujeme. Uvedeme znovu k varu, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.
Vývarem nebo vodou doředíme na požadovanou konzistenci (řídký krém) a necháme krátce provařit.
Podáváme ozdobené odebranou uvařenou cizrnou (teplou) a proužky pórku, nebo snítky pažitky.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Polévky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron

x