Grapefruitová omáčka na grilovanou rybu

Grapefruitová omáčka na grilovanou rybu

Příspěvekod j3david » 16 čer 2012, 10:12

Ingredience:
1 grepfriut
3 lžíce olivového oleje
jedna cibule
cca 10 až 20 gramů čerstvého zázvoru
1 dcl smetany
lžička másla
sůl
cukr dle chuti

Popis přípravy:
Jemně nakrájenou cibulku necháme zesklovatět na olivovém oleji v hlubší pánvi nebo rendlíku. Zalejeme štávou z jednoho grapefriutu. Na mírném ohni necháme pomalu redukovat az na poloviční objem. Přidáme nastrouhaný nebo velmi jemně nasekaný čerstvý zázvor, sůl, trochu curkru podle chuti. Pokud je grapefruit dostatečne skladký, cukr není potřeba. stále mírně vaříme, přidáme smetanu. Pokud chceme aby byla omáčka hustší, můžeme za varu ještě vmíchat lžičku másla.
Používáme na přelití (za tepla) masa pečené ryby, doporučuji k lososovi.
Varianta - místo grapefruitu lze použít i pomeranč nebo mandarinku.

Doba přípravy:
20:00
Wiking
Uživatelský avatar
j3david
Grillmeister
 
Příspěvky: 257
Registrován: 16 čer 2012, 09:28

Re: Grapefruitová omáčka na grilovanou rybu

Příspěvekod Dag » 17 čer 2012, 13:58

Davide, dělám podobnou z angreštu. Ale taková mírná nahořklost z grapefruitu může být zajímavá. Zkusím.
Uživatelský avatar
Dag
Grillmeister
 
Příspěvky: 299
Registrován: 06 lis 2010, 00:08
Bydliště: Praha 6


Zpět na Ostatní sauce

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron

x