A co takhle Gaspacho - studenou polévku?

A co takhle Gaspacho - studenou polévku?

Příspěvekod j3david » 10 zář 2012, 12:16

0,5 l masového vývaru nebo vody 300 g rajčat 300 g salátových okurek 1 cibule 3 papriky 2 - 6 stroužků česneku 1 dl olivového oleje sůl, mletý pepř, chilli (pokud chcete, nemusí být). Okurky, cibuli, oloupaná rajčata a česnek pokrájíme na kousky, přidáme vodu nebo vývar, olivový olej a rozmixujeme. Podle chuti přidáváme sůl, pepř a chilli. Porce polévky zdobíme kostkami suchého chleba nebo pražené housky. Polévka vydrží v chladničce 5 až 6 dnů. Podává se vychlazená. Lze i nalít do sklenic a zakonzervovat ca 30 minut. Pro fajnšmekry - před podáváním lze přidat i červené víno, určitě i snítku bazalky. Skvělá polévka na horké letní dny, chutná při grilovačce úžasně.
Wiking
Uživatelský avatar
j3david
Grillmeister
 
Příspěvky: 257
Registrován: 16 čer 2012, 09:28

Re: A co takhle Gaspacho - studenou polévku?

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 10 zář 2012, 12:55

Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: A co takhle Gaspacho - studenou polévku?

Příspěvekod j3david » 10 zář 2012, 14:00

Jéžiši Švejku - to jsem teda střelil kozla. Samozřejmě ten tvůj recept je úplně jiný level! Takže ten můj prosím považujte za "čtvrtou cenovou".
Wiking
Uživatelský avatar
j3david
Grillmeister
 
Příspěvky: 257
Registrován: 16 čer 2012, 09:28

Re: A co takhle Gaspacho - studenou polévku?

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 10 zář 2012, 14:14

Oba jsou dobre a stoji za vyzkouseni.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko


Zpět na Ostatní sauce

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

x