Studené omáčky dle Majdalenky

Studené omáčky dle Majdalenky

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 06 pro 2012, 17:14

Studené omáčky ke grilovaným masům, rybám, pečeným bramborám, grilované zelenině, ale i k čerstvým salátům:

Jogurtová omáčka:
500g bílého jogurtu (můžeme použít i zakysanou smetanu), čerstvá pažitka, petržel a bazalka (nasekat),
citrónová šťáva, 3 stroužky česneku, sůl

Tatarská omáčka:
Majonéza, kyselé okurky (nastrouhat), cibule (najemno nakrájet), pepř mletý, nálev z okurek, sůl

Labužnická omáčka:
10 lžic kečupu jemného,1 chilli papričky (najemno nakrájené popř. nastrouhané), 1 lžička červené papriky,
1 lžička kari nebo curcumy, 2 lžičky cukru, 1 lžíce švestkových povidel,
čerstvá petrželová nať a bazalka (nasekat), sůl

Omáčka z nivy:
200g bílého jogurtu, 200 g zakysané smetany, 2 stroužky česneku (prolisovat),
čerstvá bazalka, pažitka a petrželová nať (nasekat), strouhaná niva, sůl
Místo nivy můžeme použít strouhaný eidam nebo hermelín

Rajčatová omáčka:
Rajčatové pyré z čerstvých rajčat (spaříme celá rajčata, oloupeme a rozmačkáme,
necháme vychladnout), cibule (najemno nakrájená),
čerstvá bazalka, petrželová nať a pažitka (nasekat),
3 stroužky česneku ( prolisovat), bílý pepř, sůl

Česneková omáčka:
Majonéza, 3 stroužky česneku (prolisovat), citrónová šťáva, čerstvá pažitka (nasekat), sůl

Pikantní omáčka:
Majonéza, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce kečupu, citrónová šťáva, bílý pepř, 1 lžička bílého cukru,
čerstvá pažitka (nasekat), 1 chilli paprička (najemno nakrájet popř. nasekat), sůl

Italská omáčka:
Majonéza, 2 lžíce kečupu, cibule (najemno nakrájet), 2 kyselé okurky (nastrouhat),
1 kapie (najemno nakrájet popř. nastrouhat), čerstvá bazalka a petrželová nať (nasekat),
citrónová šťáva nebo lák z okurek, 1 lžička hnědého cukru, sůl

Citrónová omáčka:
200g bílého jogurtu, 200 g zakysané smetany, 2 stroužky česneku,
čerstvá meduňka (nasekat), citrónová šťáva, bílý pepř, sůl

Křenová majonéza:
Majonéza, 2 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce strouhaného křenu, bílý pepř, sůl

Zahradnická omáčka:
300g zakysané smetany nebo bílého jogurtu, Ľ bílého hlávkového zelí, 2 mrkve,
1 lžička plnotučné hořčice, citrónová šťáva, bílý pepř, sůl

Křenová omáčka s jablkem:
200g zakysané smetany, 3 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu,
1 jablko (najemno nastrouhané), 1 snítka kopru (nasekat), sůl

Libečková omáčka:
200g zakysané smetany, 2 lžíce majonézy,
čerstvé lístečky libečku (najemno nasekat),
3 stroužky česneku (prolisovat), citrónová šťáva, bílý pepř, sůl

Omáčka z meduňky:
Majonéza, čerstvá meduňka (nasekat), 0,5 dl bílého vína, 1 stroužek česneku,
vlašské ořechy (nasekat), citrónová šťáva nasekat), sůl

Mexická omáčka:
200g zakysané smetany, rajčatové pyré z čerstvých rajčat
(spaříme celá rajčata, oloupeme a rozmačkáme, necháme vychladnout),
1 chilli papričky (najemno nasekat popř. nastrouhat), 3 stroužky česneku,
cibule (najemno nakrájet), 1 lžíce olivového oleje,
čerstvá petrželová nať a pažitka (nasekat),
cayenský pepř, sůl
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Ostatní sauce

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron

x