Tatarská omáčka s kapary

Tatarská omáčka s kapary

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 12 led 2013, 13:36

Tatarská omáčka

3 žloutky
slunečnicový nebo řepkový olej
malá cibulka
1 kyselá okurka
3pl okurkového nálevu
100g Creme Fraiche
1čl kaparů
pepř
sůl

Do mixéru dáme žloutky, které krátce zpěníme. Pomalu začneme přidávat olej až do potřebné hustoty. Přidáním soli máme obyčejnou majonézu, ale my chceme víc.
Opepříme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, okurku a kapary. Promixujeme s Creme Fraiche a přilijeme okurkovou vodu, popřípadě dochutíme solí a pepřem.

Tatarka.jpg
Tatarka.jpg (54.9 KiB) Zobrazeno 4422 krát


Můžeme použít jako omáčku nebo na různé saláty.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Tatarská omáčka s kapary

Příspěvekod Manana » 12 led 2013, 16:54

Já přidávám ještě mačkaný a sekaný zelený pepř z nálevu, lžičku hořčice z Dijonu, zakápnu šťávou z citronu a nedávám creme fraiche, mám raději ten obyčejný olejový majonézový základ.
Siempre remitir a mañana lo que puedes hacer hoy.
Uživatelský avatar
Manana
Kuchař
 
Příspěvky: 60
Registrován: 05 lis 2010, 08:56
Bydliště: Šumava

Re: Tatarská omáčka s kapary

Příspěvekod drobek » 12 led 2013, 17:48

Já taky, naředím bílým vínem, jen majonéza je moc hustá. Kapary určitě vyzkouším, máme je rádi.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová


Zpět na Ostatní sauce

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x