Stránka 1 z 1

Tatarská omáčka s kapary

PříspěvekNapsal: 12 led 2013, 13:36
od Brutzel-Svejk
Tatarská omáčka

3 žloutky
slunečnicový nebo řepkový olej
malá cibulka
1 kyselá okurka
3pl okurkového nálevu
100g Creme Fraiche
1čl kaparů
pepř
sůl

Do mixéru dáme žloutky, které krátce zpěníme. Pomalu začneme přidávat olej až do potřebné hustoty. Přidáním soli máme obyčejnou majonézu, ale my chceme víc.
Opepříme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, okurku a kapary. Promixujeme s Creme Fraiche a přilijeme okurkovou vodu, popřípadě dochutíme solí a pepřem.

Tatarka.jpg
Tatarka.jpg (54.9 KiB) Zobrazeno 4498 krát


Můžeme použít jako omáčku nebo na různé saláty.

Re: Tatarská omáčka s kapary

PříspěvekNapsal: 12 led 2013, 16:54
od Manana
Já přidávám ještě mačkaný a sekaný zelený pepř z nálevu, lžičku hořčice z Dijonu, zakápnu šťávou z citronu a nedávám creme fraiche, mám raději ten obyčejný olejový majonézový základ.

Re: Tatarská omáčka s kapary

PříspěvekNapsal: 12 led 2013, 17:48
od drobek
Já taky, naředím bílým vínem, jen majonéza je moc hustá. Kapary určitě vyzkouším, máme je rádi.