Sos krátkých kalhot pod kolena – studená omáčka

Sos krátkých kalhot pod kolena – studená omáčka

Příspěvekod drobek » 28 říj 2014, 14:52

Recept Miloše Peroutky

1 PL nasekané meduňky
1 PL nasekané bazalky
1 PL nasekané máty
1 PL estragonu
1 PL sardelové pasty
1 PL kapary
1 PL oliv s papričkou
3 PL bílého suchého vína
1 KL nasekaného tymiánu
1 KL ostré hořčice
2 KL octa – nejlépe vinného
1 dl oleje
2 vejce vařená
2 zralá masitá rajčata
Sůl, pepř

Z uvařených vajec vyjmu žloutek, utřu do hladka s hořčicí solí a pepřem, přidám ocet, víno, celý čas šmidlám tyčovým šmrdlačem , po trochách přidávám olej, nasekané bylinky, kapary a olivy. Šmidlám a šmidlám, až dostanu krásně hladkou, jednolitou hmotu. Rajčata spařím a odšlupkuji, odstraním semena. Pokrájím na kostky a přidám do hmoty spolu s posekaným bílkem. Lehce promíchám, aby se vše propojilo. Nechám vychladit a podávám k studeným masům a rybám.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Sos krátkých kalhot pod kolena – studená omáčka

Příspěvekod miska12 » 28 říj 2014, 17:58

tzv.havlovka
miska12
 


Zpět na Ostatní sauce

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron

x