Stránka 1 z 1

Sardelová omáčka

PříspěvekNapsal: 09 lis 2014, 15:02
od drobek
1.jpg
1.jpg (27.91 KiB) Zobrazeno 3986 krát

Recept i fotka od Parlese.

Je to naprosto vynikající záležitost k vařenému hovězímu jazyku, ale i k vařenému hovězímu masu. Netřeba se obávat rybího pachu, nebo chuti, to tam není!!!

2 lžíce sádla nebo oleje
2 lžíce hladké mouky(vrchovaté)
1/2 malé cibule
5 ks sardelí (nebo 2 lžičky sardelové pasty)
1 lžíce másla
1/2 l vývaru
1 šálek smetany (nebo jogurtu)
citronová šťáva
sůl
Sardelky okapeme z oleje a prolisujeme je přes sítko. Polovinu jich smícháme s máslem.
V kastrolu rozpálíme sádlo, přidáme na velmi jemno nakrájenou cibuli a druhou polovinu prolisovaných sardelí. Zpěníme, přidáme mouku a osmahneme světlou jíšku. Podlijeme vývarem a za častého míchání asi 20 minut povaříme. Přidáme smetanu a trochu citronové šťávy, zjemníme sardelovým máslem a je li třeba ještě přisolíme.