Hovězí pečeně po italsku

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Re: Roštěná po italsku

Příspěvekod drobek » 08 čer 2012, 14:25

Milá Jago, nic není zákon, ani který kus masa tam vrazíš :lol: Originál říká chuck. Protože jména mas jsou pro mne španělskou vesnicí pokud jde o překlad z američtiny, podívej se tady: http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=116&t=2121 kde je ten kus na krávě. :geek:
Tak abych to shrnul, máš mé písemné svolení uvařit to z čeho chceš, a kdyby byly potíže se zákonodárci a Evropskou Unií sveď to ne mně. :AD HP
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Roštěná po italsku

Příspěvekod Dag » 08 čer 2012, 15:40

1/4 l vody
sůl
70 g másla ---- může být i olej, ale ne žádné tuky
150 g polohrubé mouky
3 vejce-----mohou být jen dvě

Do hrnce dám vodu, sůl, máslo a směs přivedu do varu.
Přidám mouku, ztlumím oheň a míchám tak dlouho, až se těsto přestane lepit na stěny hrnce a vytvoří se hladká hrouda.
Nechám vychladnout vmíchám jedno vejce za druhým.
Lžičkou ukrajuji noky a házím do vařící vody
Když vyplavou jsou hotové
Sousedka přidává k těstu, společně s vejci nasekané bylinky, což je jistě zajímavé, ale k Drobkovu báječnému pokrmu bych to nedělala. Bylo by to moc chutí najednou
Uživatelský avatar
Dag
Grillmeister
 
Příspěvky: 299
Registrován: 06 lis 2010, 00:08
Bydliště: Praha 6

Re: Roštěná po italsku

Příspěvekod jaga » 08 čer 2012, 17:25

Dag děkuji, nikdy jsem noky z odpalovaného nevařila, ale teď mi docvaklo, že vařím ovocné odpalované knedlíky,nemůže to být jednodušší :D
Drobečku, v Česku, keď sa povie KRKOVICE, je tím míněno VEPŘOVÉ...a to mně zmátlo, ale ty určitě, jak jsem z odkazu pochopila, mluvíš o hovězím KRKU...no a si představ, že ta líčka neměli, zato byl k mání krásný hovězí krk a ten jsem přinesla, jaká šťastná náhoda, tož jdu zítra do toho HP
Uživatelský avatar
jaga
Grillman
 
Příspěvky: 115
Registrován: 05 lis 2010, 17:55
Bydliště: Olomouc

Re: Roštěná po italsku

Příspěvekod drobek » 08 čer 2012, 21:23

Nojo, a když jsem byl ještě v Česku, před nuceným přestěhováním, kupovali jsme u řezníka co měli. Prostě jsme se šli podívat co budeme o víkendu vařit. :AB
Ale, já se přiznávám, že jsem to pojmenoval špatně "Roštěná po italsku", roštěná je z úplně jiného konce krávy, musím to přejmenovat. CC Takhle se kaju.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Hovězí pečeně po italsku

Příspěvekod jaga » 10 čer 2012, 13:58

:D uvařeno, snědeno, pochváleno...náramná dobrota, dodržela jsem recepis do puntíku, akorát to víno byla červená burgunda...výborný nápad s česnekem, je tam, ale velice jemňounce chutná...protože zbylo, těším se na zítra, dám si s toustem z chleba...
Dag, nevím kde udělali soudruzi z NDR chybu, ale noky jsou příliš lehounké, až to není příjemné, možná jsem neměla dávat 3 vejce...příště zkusím udělat tužší těsto a vezmu na to hrubou mouku...ale v zásadě se nic nestalo, uvařila jsem jenom z poloviny, ze zbytku těsta upeču pusinky-profiterol, zítra máme s babama sezení, naplním šunkovou pěnou :)
pěkný zbytek neděle vinšuju BB
Uživatelský avatar
jaga
Grillman
 
Příspěvky: 115
Registrován: 05 lis 2010, 17:55
Bydliště: Olomouc

PředchozíDalší

Zpět na Hovězí maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x