Dušené hovězí se švestkami - Boeuf en Daube aux Pruneaux

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Dušené hovězí se švestkami - Boeuf en Daube aux Pruneaux

Příspěvekod drobek » 28 črc 2012, 22:12

Už ani nevím kde jsem tenhle recept vyštrachal, uklízím počítač a ejhle, tady je recept.
Zjednodušený recept od jihozápadu Francie s bohatou a voňavou omáčkou.

Pro 6 osob
Ingredience:
1kg roštěné
1 velká plechovka piva
18 švestek
6 lžic hovězího vývaru
sůl a pepř na dochucení

Příprava
Ořízněte veškerý tuk z masa
Nakrájejte maso na kostky a dejte do hrnce
Dochuťte solí a pepřem
Nalijte celou plechovku piva na maso
Přidejte koncentrovaný hovězí vývar
Dejte do lednice přes noc marinovat
Ráno přidejte sušené švestky a dejte do trouby maximálně 130 °na dobu až čtyř hodin nebo ráno do pomalého hrnce na low k večeři

Podávejte s čerstvě vařenou rýží Basmati a ozdobte čerstvými bylinkami (petrželka, pažitka...)
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Hovězí maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron

x