Stránka 1 z 1

Dušené hovězí se švestkami - Boeuf en Daube aux Pruneaux

PříspěvekNapsal: 28 črc 2012, 22:12
od drobek
Už ani nevím kde jsem tenhle recept vyštrachal, uklízím počítač a ejhle, tady je recept.
Zjednodušený recept od jihozápadu Francie s bohatou a voňavou omáčkou.

Pro 6 osob
Ingredience:
1kg roštěné
1 velká plechovka piva
18 švestek
6 lžic hovězího vývaru
sůl a pepř na dochucení

Příprava
Ořízněte veškerý tuk z masa
Nakrájejte maso na kostky a dejte do hrnce
Dochuťte solí a pepřem
Nalijte celou plechovku piva na maso
Přidejte koncentrovaný hovězí vývar
Dejte do lednice přes noc marinovat
Ráno přidejte sušené švestky a dejte do trouby maximálně 130 °na dobu až čtyř hodin nebo ráno do pomalého hrnce na low k večeři

Podávejte s čerstvě vařenou rýží Basmati a ozdobte čerstvými bylinkami (petrželka, pažitka...)