Bogrács Gulyás - Kotlíkový guláš

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Bogrács Gulyás - Kotlíkový guláš

Příspěvekod drobek » 20 srp 2012, 18:29

Tenhle recept je z mé oblíbené knihy od Josepha Wechsberga, „The Cooking of Vienna's Empire“.
Počet porcí: 4

Ingredience
2 lžíce sádla
1 nasekaná cibule
2 stroužky utřeného česneku
3 lžíce sladké papriky
1 kg hovězího pokud možno kližka nebo plecko, na kostky nakrájené
1/2 lžičky kmínu
1 l vývaru
1/2 lžičky soli, pepř
2 velké brambory na kostky
1/2 kg rajčat, oloupaných a nakrájených nadrobno
2 zelené papriky, nadrobno
1/2 lžičky majoránky
bobkový list

Postup
Na sádle zezlátnete cibulku, přidejte česnek a osmahnete. Sundejte s ohně, vmíchejte sladkou papriku a dejte zpět na oheň.
Přidejte maso, kmín, vývar, brambory, sůl a pepř, uveďte do varu a zvolna vařte 1 hodinu, až je maso skoro měkké. Přidejte rajčata, papriku a majoránku a vařte dalších asi 20 minut.
Podávejte tradičně - s chlebem.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Hovězí maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

x