Stránka 1 z 1

Chile con carne jak se vaří v USA

PříspěvekNapsal: 10 čer 2014, 10:39
od drobek
1 1/4 kg hrubě mletého hovězího, ale můžete použít i kuřecí a krůtí. Z vepřového se chile nevaří. Většinou.
2 středně velké cibule, usekané
1/4 hrnku oleje
4 PL chilli koření
1/4 lžičky tabaska
6 hrnků červených fazolí, přes noc namočených. Můžete si zjednodušit život, když použijete fazole z konzervy.
2 papriky, nasekané
3 stroužky česneku, usekané
1 1/4 kg rajčat v plechovce. Schválně to píšu takhle nevěda, jak velké se v které zemi vyrábějí
1 lžička mletého římského kmínu
1 hrnek vody
Fazole uvařte a slijte. Pokud použijete z plechovky, ty jsou uvařené a tenhle krok jste si ušetřili.
Na oleji zpěňte cibuli, přidejte česnek, pak maso, papriku a koření. Míchejte a opékejte až maso zhnědne. Přidejte vše ostatní ze seznamu a ty fazole a duste ještě 1 1/2 hodiny. dolévejte vodu, pokud se odpaří. Výsledný pokrm je hustá, ale ještě skoro tekutá míchanice.
Podávejte posypané najemno nasekanou cibulí a hrubě strouhaným sýrem.