Bigosik

Eintopf = jeden hrnec, takže sem patří všeliké guláše, i pomalý hrnec.

Bigosik

Příspěvekod gmp » 29 pro 2012, 14:48

Prastará, dávno již zapomenutá polévka, kterou jsem vykopal v archivech

1 kg různých mas (hovězí, vepřové, drůbež, uzené…)
1 kg jablek
0,150 kg uzeného boku, pokrájený na plátky
1 cibule
Sůl, pepř, vavřínový list, zázvor mletý

Do kastrolu poskládám plátky slaniny, a velice pomalu opeču dokřupava, opečené křupavoučké plátky odložím stranou, pokrájím cibulu a na tuku ze slaniny jí orestuji do růžova. Přidám pokrájené kousky masa, koření a jablka (oloupat, vyjadřincovat a pokrájet). Orestuji, podliji nepříliš velkým množstvím vývaru – jen aby se nepřipalovalo, a dusím. Až je bigosik v misce či talíři delikátně navrch umístím tu křupavou slaninu.
Naposledy upravil gmp dne 24 říj 2014, 20:03, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
gmp
Kuchař
 
Příspěvky: 67
Registrován: 10 lis 2010, 21:26

Re: Bigosik

Příspěvekod Mánek » 29 pro 2012, 16:31

A co slaninu? Vrátíš, nebo si šmákne pes Mates? :D
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Bigosik

Příspěvekod drobek » 29 pro 2012, 16:59

Slaninu? Vrátit, pokud jí nesežeru já. HP
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová


Zpět na Polévky, Eintopfy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x