Yayla çorbasi - Jogurtová polévka (Turecko)

Eintopf = jeden hrnec, takže sem patří všeliké guláše, i pomalý hrnec.

Yayla çorbasi - Jogurtová polévka (Turecko)

Příspěvekod drobek » 24 říj 2014, 16:26

Autorem receptu je wydra.

Suroviny na 1,5 l polévky
1 velký jogurt (zakysaná smetana)
1 - 2 PL hladká mouka
 1 ks vejce
sušená máta asi 1 - 2 PL
nebo čerstvá, jemně nasekaná
sůl
bulgur uvařený zvlášť
(mohou být i kroupy nebo nebo těstovinové drobky)
Postup receptu
Do vody zavařím napřed mouku (rozmíchám v trošce vody, vleju do celého objemu, povařím cca 10 min.
Rozmíchám v tom jogurt nebo zakysanou smetanu (už nevařím), osolím, přidám bulgur a hodně jemně posekanou mátu.
Sušená máta je aromatičtější, ale hodně promnutou jsem ještě přesila aby byla v polívce bez klacků.
Polívka je doslova delikátní, hodná 5*
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Polévky, Eintopfy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x