Stránka 1 z 1

Polévka Hokkaido

PříspěvekNapsal: 02 zář 2016, 15:15
od Brutzel-Svejk
1 mala Hokkaido dýně
2 jablka
kousek zázvoru (velikost vlašskeho ořechu)
1velka cibule
2pl oleje
na špičku nože cayenskeho pepře
250ml zeleninového vývaru
100ml jablkoveho mostu
100ml smetany
3pl nasekanych lískových ořechů
sůl
hrst zelené petrželky
Dýni zbavíme semen a nakrájíme spolu s jablky na malé kousky. Zázvor a cibuli očistíme, nakrájíme na drobno a osmahneme na oleji. Přidáme dýně, jablka krátce podusíme. Ochutíme cayenskym pepřem, dolijeme vývar a most. Přikryté pokličkou necháme asi tak 15 minut povařit. Pak ručním mixérem ušleháme do pyré, prohřejeme s přidáním smetany. Na pánvi orestujeme nasekané lískové ořechy. Polévku pak ozdobíme na talíři ořechy, nasekanou petrželkou a šlehačkou.
Jako přílohu můžete použít jako i já Baguette.
20160902_143919.jpg

Re: Polévka Hokkaido

PříspěvekNapsal: 03 zář 2016, 05:35
od Mánek
tu můžu. :)

Re: Polévka Hokkaido

PříspěvekNapsal: 04 zář 2016, 19:31
od drobek
My nee.

Re: Polévka Hokkaido

PříspěvekNapsal: 14 zář 2016, 15:42
od parles
V Německu jsem ochutnal několik polévek z Hokaido, sám jsem ji také několikrát vařil, mně vždycky chutná, ale tahle se mi moc líbí!
Budu muset investovat do dýně!

Re: Polévka Hokkaido

PříspěvekNapsal: 14 zář 2016, 15:55
od drobek
Pozor pozor,velká oprava. Ochutnal jsem, proti mé vůli a jen abych neurazil na návštěvě a byla lahodná až znamenitá. Chyba tedy není ve mně, ale v receptu který jsem použil. CC CC CC