Paprika na zimu

Povídání o paprikách, hlavně těch pálivých, obrázky jednotlivých druhů.

Paprika na zimu

Příspěvekod gmp » 28 říj 2012, 12:32

Papryka na zimę super przepis
Předpis na papriku již vlastním hezkých pár let a dělám jen tuto. Je křupavá a voňavá, vždycky se povede – pod podmínkou, že se to nepřežene s pasterizací. Recepis má pro mě tu výhodu, že nemusím všechno dělat najednou. Dělám to tak, že krájím papriku, zasypávám ji solí a odstavuji přes noc a ráno dodávám zbývající suroviny (nikoliv připitoměné INGREDIENCE) a vložím do sklenic. Když mám čas tak to zavařím, nic se nestane, když to pár dní postojí ve sklínkách.

Suroviny:
5 kg papriky
1 velká hlavička česneku, kdo chce, může dát i dvě hlavy.
8 dkg soli
1 sklenka cukru (250 ml)
1 sklenka octa 10% (250 ml)
½ sklenky oleje (125 ml)

Papriku krájím na kostky kolem 1 – 1,5 cm. Ve větším kbelíku zasypávám solí a nechávám odstát minimálně na 4 hodiny, nejlépe přes noc. Jde o to, aby paprika pustila šťávu. Na fotce je to ostatně vidět. Puštěnou šťávu nevylévám. Přidám cukr, olej, česnek pokrájený na plátky. Promíchám a znovu nechám odstát, zhruba 2 hodiny. Po tom plním do sklínek. Zavařím cca 5 – 10 minut, vytáhnu, otočím dnem vzhůru a zakryji ručníkem. Někomu spíš chutná paprika měkká, je tedy na vůli toho každého. Vynikající je česnek z této papriky. Všechno je voňavé a chutné. Máme li slabší ocet, ubereme mírně cukru.
Přílohy
paprika roxana.jpg
(57.07 KiB) 1021 krát
Uživatelský avatar
gmp
Kuchař
 
Příspěvky: 70
Registrován: 10 lis 2010, 21:26

Re: Paprika na zimu

Příspěvekod Mánek » 28 říj 2012, 13:42

No jo, surovino milá, když mě se nechce to pořád přepisovat, ukládám si recepty do programu "Recepty doma" a tam je mustr s ingrediencema... Ale hlavně že víš "vo co gou", ne? banan;
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1214
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Paprika na zimu

Příspěvekod Manana » 29 říj 2012, 07:37

Milošu, tak jsem si prohlíd všechny fotky, dokonce jsem vytahal i stará alba ze skříní, ale na žádné mi paprika šťávu nepouští, toho procesu bych si přeci musel všimnout, ne? Tobě pouští? A kde?
Siempre remitir a mañana lo que puedes hacer hoy.
Uživatelský avatar
Manana
Kuchař
 
Příspěvky: 63
Registrován: 05 lis 2010, 08:56
Bydliště: Šumava

Re: Paprika na zimu

Příspěvekod gmp » 29 říj 2012, 21:20

Ó Velký zástupče Opeřeného hada, kdybych si dycky všímal co mi kde pouští tak nemůžu mezi lidi. Tak sem Ti tu dal fotku že nekecám. Reces spis na todle mi dala jedna hodná blondynečka z Polski. Já se přiznám, že při vlastním konzervování, následkem přílišného konverzování, mi zmodral z příčin neznámých česnek. Nýčko to v tej sklince vypadá jak naložené zuby krále Haralda.
Uživatelský avatar
gmp
Kuchař
 
Příspěvky: 70
Registrován: 10 lis 2010, 21:26

Re: Paprika na zimu

Příspěvekod Mánek » 29 říj 2012, 21:25

Kecá, neví jak fotku přidat, tož sem to vyřešil za něj. Ale je fakt, že mu tam něco teče! :AD
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1214
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Další

Zpět na Paprikologie

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x