hrozno s feferónkami - Hrozno Magdalenka

Povídání o paprikách, hlavně těch pálivých, obrázky jednotlivých druhů.

hrozno s feferónkami - Hrozno Magdalenka

Příspěvekod gmp » 29 říj 2012, 21:45

•hrozno (veľké stolové)
•feferónky alebo čili papričky
•sladkokyslý nálev ako na uhorky
Umyté odstopkované hrozno a papričky (množstvo, na aké si kto trúfa) dať do zaváracích fliaš, zaliať nálevom a sterilizovať 15 minút. Konzumovateľné má byť po týždni.


•0,5 kg hroznového vína (osvědčila se Červená frankovka z jižního Slovenska)
•2 feferonky stejného původu
•1 Deko nebo jiný konzervační prostředek na který jsme zvyklí
Hroznové víno pečlivě očistíme, naskládáme do zavařovací sklenice spolu s feferonkami, těch dáme podle chuti. Zalijeme nálevem a zavaříme jen tak aby se chytilo víčko. Bobule musí zůsta křupavé.
Variantou je zalít hrozno nálevem z feferonů. V tom případě uděláme ostrým nožem u stopky křížek. Tato varianta je rychlejší, hrozno natáhne ostrost do několika dní. Ale chce to pořádné feferonky, žádné kozí rohy. Pořádnou divokost.

Kombinací těchto dvou reces spisů dosahuji velice jedlých výsledků. Ten první je z dílny Svato. A nejčko sem dá Máňa fotky.

Máňa si to ještě rozmyslí, jestli tomu tak bude! banan;
Ale pro klid duše a uspokojení tužeb věřících, jsou tady:
Přílohy
zavařování 001.jpg
zavařování 001.jpg (73.97 KiB) Zobrazeno 1233 krát
zavařování 002.jpg
zavařování 002.jpg (78.17 KiB) Zobrazeno 1233 krát
Uživatelský avatar
gmp
Kuchař
 
Příspěvky: 70
Registrován: 10 lis 2010, 21:26

Re: hrozno s feferónkami - Hrozno Magdalenka

Příspěvekod drobek » 29 říj 2012, 23:31

Jé to je pěkné. HP
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1905
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Česká Třebová

Re: hrozno s feferónkami - Hrozno Magdalenka

Příspěvekod parles » 30 říj 2012, 08:02

Pěkné to je, ale vůbec si neumím představit tu chuť. A ani mně nenapadá, k čemu se to dá použít. Nebo se to mlsá jen tak, samotné? :?:
To nejlepší teprve přijde!
Uživatelský avatar
parles
Grillmeister
 
Příspěvky: 200
Registrován: 05 lis 2010, 08:21
Bydliště: Děčín


Zpět na Paprikologie

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x