Ajvar z paprik

Povídání o paprikách, hlavně těch pálivých, obrázky jednotlivých druhů.

Ajvar z paprik

Příspěvekod Vladimír1 » 25 pro 2012, 21:05

Ingredience:
6 kg červených kapií,
3 kg rajčat,
1 větší lilek,
2-3 feferonky,
1 a 1/2 hrnku slunečnicového oleje,
2/3 hrnku cukru,
1 a 1/3 hrnku vinného octa (6%),
3 lžíce soli,
1 palička česneku

Postup:
Papriky, rajčata, lilek a feferonku umeleme na masovém strojku, zamícháme s ostatním a za občasného míchání vaříme na slabém plameni kolem 5-6 hodin (až to pořádně zhoustne). Ke konci už u toho musíme pořád stát a míchat, ať se to nepřipálí. Výsledek stojí za to. Sterilovat 20-25 minut podle velikosti sklenic.

Tímhle stylem to zvládne každý, ale pokud si potrpíte na rychlost a nemáte rádi práci okolo, ajvar je možné zakoupit na http://maxima-trade.cz/produkt/AJVAR-z-pecenych-paprik-660-310-g-70.

Rada na závěr, vynikající je ajvar z pečených paprik. Postup je stejný, jen stačí papriky před mletím trochu orestovat na pánvi (nebo na grillu ). Získají tím skvělou chuť a vůni.
Dobrou chuť;)
Uživatelský avatar
Vladimír1
Učedník
 
Příspěvky: 5
Registrován: 30 říj 2012, 12:03

Re: Ajvar z paprik

Příspěvekod drobek » 26 pro 2012, 17:50

Díky za recept, ajvar máme rádi. Jen si ho zatím kupujem u Bosňáků za rohem, ale už brzičko tohle budu potřebovat. BB
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1905
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Česká Třebová


Zpět na Paprikologie

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x