Bakoňské kotlety

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Bakoňské kotlety

Příspěvekod Mánek » 26 črc 2017, 12:36

0.jpg
0.jpg (52.51 KiB) Zobrazeno 73 krát


Suroviny:
4 vepřové kotlety
2 lžíce sádla
50 g slaniny
200 g čerstvých žampionů nebo lesních hub
200 ml smetany
2 lžíce hladké mouky
1˝ lžíce sladké mleté papriky
1 cibule
sůl
pepř

Popis přípravy:
Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme, obalíme v mouce a zprudka osmažíme po obou stranách.
Nakrájenou cibuli a slaninu osmažíme na druhé pánvi, jakmile je cibule sklovitá, zasypeme mletou paprikou,
zamícháme a trochu zastříkneme bílým suchým vínem nebo vodou. Přidáme nakrájené houby, zamícháme a
krátce podusíme. Houby přidáme ke kotletám a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne. Podle potřeby
podlijeme trochou vína,vodou nebo vývarem. Měkké kotlety vyjmeme, omáčku zahustíme smetanou se
zašlehanou moukou a krátce zavaříme. Maso vrátíme zpět, necháme prohřát a můžeme podávat.

HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1258
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Zpět na Vepřové maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x