Stránka 1 z 1

Vepřové medailónky s rajčátky

PříspěvekNapsal: 14 srp 2012, 13:08
od Brutzel-Svejk
Medailónky s filetu


8 medailónků z vepřového filetu
600g šalotky
2Pl cukru
400ml štávy z červených hroznů
200ml tmavého balsamikoveho octa
2 větvičky rozmarinu
4Pl olivového oleje
800g koktejlových rajčat
3Pl rozsekaného basilikum
sůl, pepř
4 silné krajíčky Ciabatta

Medajlonky.jpg
Tak to vypadá, kdyz je to hotový.
Medajlonky.jpg (120.2 KiB) Zobrazeno 3141 krát


Pokracováni zitra dnes musim GRILOVAT. banan;

a ted dale


Schalotku oloupat, nakrájet na čtvtky. Cukr zkaramelizujte do světle hněda, přidejde štávu z červených hroznů a balsamikový ocet. 5 min. povařte, dodejte nakrájenou schalotku osolte, opepřete. Nechte na málem plameni pomalu dál ca. 15min vařit .
Medajlonky osušte. Umyjte rozmarýn otřepte do sucha a vhoďte na pánev s rozehřátým olejem. Vložte medajlonky a prudce osmažte z každé strany dle Vaší potřeby ca. 3-5 min. Hotové vyjměte zabalte do alufolie a uložte na teplé místo.
Omyjte rajčátka a v zbytkovém oleji z masa je opečte s přidáním soli, pepře a basalky. Vyjměte ještě teplé medajlonky, osolte je a servírujte s balsamikovými schalotkami, pečenými rajčátky.Ozdobte lístky basilika.

Příloha:
Ciabatta

Re: Vepřové medailónky s rajčátky

PříspěvekNapsal: 14 srp 2012, 19:58
od Mánek
Jo tys to negriloval? banan;
Ale ono to tak vypadá, čéče! CC
Dal bych si to okamžitě, ale prý mám do sebe cpát zeleninu, řekla Věrka a nacpala mi lednici červeninou i zeleninou...
HP