Stránka 1 z 4

Pulled pork (trhané vepřové) v troubě

PříspěvekNapsal: 04 črc 2013, 10:29
od drobek
Složení

1 šálek a 2 čajové lžičky kuchyňské soli
½ hrnku a 2 lžíce cukru
3 lžíce plus 2 lžičky tekutého kouře
1 vykostěné vepřové ramínko, asi 2 kg, rozříznuté naplocho na dva kusy
¼ hrnku hořčice
2 lžíce mletý černý pepř
2 lžíce uzené papriky
1 čajová lžička cayenského pepře

Návod:
1. Rozpusťte 1 hrnek soli, ½ hrnku cukru a 3 lžíce tekutého kouře ve 4 litrech studené vody v širokém kontejneru. Ponořte maso do slaného nálevu, přikryjte fólií a dejte do lednice na dvě hodiny odpočinout.

2. Zatímco se vepřové marinuje smíchejte hořčici a zbývající 2 čajové lžičky tekutého kouře v malé misce, dejte stranou. Smíchejte pepř, papriku, zbývající 2 lžíce cukru, 2 lžičky soli a cayenský pepř a dejte stranou. Nastavte rošt do nižší střední polohy a předehřejte troubu na 160°.

3. Vyjměte vepřové maso z nálevu a osušte papírovou utěrkou. Vetřete směs hořčice do každého kusu vepřového masa. Posypte celý povrch každého kusu volně směsí koření. Dejte vepřové maso na mřížku na plech vyložený folií. Přes vepřové dejte kus pečícího papíru, pak přikryjte hliníkovou fólií a utěsněte aby vlhkost neunikala. Pečte asi 3 hodiny.

4. Vyjměte vepřové maso z trouby, vyjměte a zahoďte fólii i pergamen. Pečlivě slijte kapalinu do odlučovače tuků, bude použita na omáčku.

5.Dejte vepřové zpět trouby a pečte nepřikryté do hněda, až vnitřní teplota je 90+°, asi 1 ½ hodiny. Přeneste vepřové maso na mísu, přikryjte volně fólií a nechte odpočinout 20 minut.

6. Dvěma vidličkami (nebo rukama ;) ) natrhejte vepřové maso na kousky a promíchejte
s barbecue omáčkou, třeba touhle:
Omáčka z Jižní Karoliny.
Složení
1 hrnek hořčice
½ hrnku bílého octa
¼ hrnku světle hnědého cukru
¼ hrnku Worcestershire omáčky
2 lžíce nějaké pálivé omáčky
1 lžička soli
1 lžička mletého černého pepře
Vypečená šťáva z masa z bodu 5.

Všechno to dobře promíchejte.

Tradičně se podává v housce s Cole slaw http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=84&t=324, nebo s okurkou, nebo s pečenými fazolemi http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=36&t=94, bez housky.

Re: Pulled pork (trhané vepřové) v troubě

PříspěvekNapsal: 04 črc 2013, 10:48
od Brutzel-Svejk
Uzena paprika se da udelat v kulovem grilu s pridanim Hickory pilin v udici krabicce.

Re: Pulled pork (trhané vepřové) v troubě

PříspěvekNapsal: 04 črc 2013, 12:10
od drobek
Aha, já si jí vezu s Americka spolu s dalším kořením. Přeci to nevyhodím? :lol:

Re: Pulled pork (trhané vepřové) v troubě

PříspěvekNapsal: 05 črc 2013, 10:49
od Mánek
Blbá otázka: Udí se celá paprika, nebo už namletá? :)

Re: Pulled pork (trhané vepřové) v troubě

PříspěvekNapsal: 05 črc 2013, 11:04
od Brutzel-Svejk
Cerstvou papriku zaudit a pak povarit na pastu.