Stránka 1 z 1

Moravský vrabec po mexicku

PříspěvekNapsal: 22 říj 2014, 09:50
od drobek
2 kg vepřového *)
moravsky-vrabec-po-mexicku-4777.jpg
moravsky-vrabec-po-mexicku-4777.jpg (44.46 KiB) Zobrazeno 4585 krát

3 řapíky celeru
mrkev
1 bílá cibule na kostičky pokrájená
5 stroužků česneku vcelku
1/2 litru hovězího vývaru
1/3 litru černého piva
sádlo
sůl, pepř
moravsky-vrabec-po-mexicku-4776.jpg
moravsky-vrabec-po-mexicku-4776.jpg (51.58 KiB) Zobrazeno 4585 krát

Vše krom sádla vrazte do Papiňáku, vařte asi 3/4 hodiny. Pak otevřete, maso se krásně rozpadá. Vylovte ho, pokud na něm uvízne něco cibule tak to nevadí. Maso natrhejte, nakrájejte na kousky dle libosti, dejte do sádlem vymazaného pekáče a pečte v troubě až se maso zbarví do zlato-hněda. To trvá, při velmi občasném obrácení asi 3/4 hodiny. Z vývaru vylovte mrkev a celer, to vyhoďte, Pak vařte dál, ponorným mixerem rozmixujte cibuli a česnek, zredukujte na šťávu, zahustěte dle libosti a tím pak zalijte dokončené jídlo.
My rádi se zelím, vaříme zásadně z kyselého, k podlití požívám černé pivo a na závěr osladím dle chuti.
Poznámka:
Recept je kombinace mexických Carnitas, v překladu Masíčka s Moravskými vrabci s příchutí Bavorské vepřové pečeně.
*) Maso, v mexickém receptu plecko, v Americe nahrazujeme úspěšně "country ribs", což jsou pruhy masa mezi žebry. Prorostlé tukem tak akorát.

Re: Moravský vrabec po mexicku

PříspěvekNapsal: 22 říj 2014, 11:21
od Mánek
S bramborovým knedlíkem to musí chutnat úžasně. HP

Re: Moravský vrabec po mexicku

PříspěvekNapsal: 22 říj 2014, 13:36
od drobek
To jsem tam nenapsal ??? To jsem kůň, ddd

Re: Moravský vrabec po mexicku

PříspěvekNapsal: 22 říj 2014, 19:50
od Mánek
Já si to odvodil sám, mě k tomu brknedle chutnají víc, víš? A taky vidím!!! :D :AD

Re: Moravský vrabec po mexicku

PříspěvekNapsal: 23 říj 2014, 09:03
od drobek
Já vím, že jsi znalec. Já mám brknedle radši, jen k něčemu se nehoděj. Třeba ke svíčkové (blicí smjlík)