Berlínské koleno - Berliner Eisbein

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Berlínské koleno - Berliner Eisbein

Příspěvekod drobek » 09 lis 2014, 14:37

1.jpg
1.jpg (42.49 KiB) Zobrazeno 936 krát

Recept i fotka od Parlese.

2 přední kolena
2 velké cibule
2 velké mrkve
několik kuliček nového koření
několik bobkových listů
sůl
cukr
rychlosůl - není nutná
voda

Vepřová kolena naložíme nejméně na 24 hodin do nálevu ze studené vody a všech ingrediencí. Cibule a mrkev se do toho nakrájí na plátky.
Po proležení se kolena vyjmou a všechno ostatní vylije. Kolena se už jen uvaří ve slané vodě doměkka. Aby to bylo dokonalé, tak by se to mělo podávat současně s hrachovou kaší, dušeným kysaným zelím a
vařeným bramborem zdobeným petrželkou.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1930
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Vepřové maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x