Stránka 1 z 1

Berlínské koleno - Berliner Eisbein

PříspěvekNapsal: 09 lis 2014, 14:37
od drobek
1.jpg
1.jpg (42.49 KiB) Zobrazeno 2973 krát

Recept i fotka od Parlese.

2 přední kolena
2 velké cibule
2 velké mrkve
několik kuliček nového koření
několik bobkových listů
sůl
cukr
rychlosůl - není nutná
voda

Vepřová kolena naložíme nejméně na 24 hodin do nálevu ze studené vody a všech ingrediencí. Cibule a mrkev se do toho nakrájí na plátky.
Po proležení se kolena vyjmou a všechno ostatní vylije. Kolena se už jen uvaří ve slané vodě doměkka. Aby to bylo dokonalé, tak by se to mělo podávat současně s hrachovou kaší, dušeným kysaným zelím a
vařeným bramborem zdobeným petrželkou.