Vepřové v čajové omáčce

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Vepřové v čajové omáčce

Příspěvekod gmp » 28 črc 2015, 08:18

500 g libového vepřového masa (kýta) já použil ocásky resp. křížovky
3 ks cibule
4 KL černého čaje, nebo 4 sáčky
0,25 l pomerančové šťávy
3 KL medu
1PL rumu
0,4 l vývaru z kostí
2 PL másla
2 PL oleje
sůl
pepř
Doporučená příloha

rýže

Postup

Maso jsem vykostil, a pečlivě očistil od tučných „švancek“.

Odřezky a kosti jsem dal na plech a upekl v troubě. Z opečených kostí jsem udělal vývar.

Na másle jsem orestoval cibulku – dozlatova. Přilil pomerančovou šťávu, vložil čaj – černý a přilil vývar.
Osolené a opepřené maso jsem pokrájel na silnější pásky a na pekáčku, ve kterém se pekly kosti, je opékal cca 15 minut v rozehřáté troubě. Po opečení jsem maso vložil do omáčky a dusil až se obsah tekutiny zmenšil na polovinu. Z omáčky jsem odstranil sáček s čajem,

maso a rozmixoval. Přilil kapku rumu, přidal med a oříšek másla, řádně promíchal, aby se všechno pěkně rozpustilo a vrátil maso zpět. Nechal jsem prohřát. …a jedna báseň
Uživatelský avatar
gmp
Kuchař
 
Příspěvky: 67
Registrován: 10 lis 2010, 21:26

Re: Vepřové v čajové omáčce

Příspěvekod iva » 28 črc 2015, 09:40

Poslyš Milošku, a když mám jen sypaný čaj, tak ho dám do ... ? :?
Uživatelský avatar
iva
Grillman
 
Příspěvky: 137
Registrován: 05 lis 2010, 10:06
Bydliště: Oleška - Středočeský kraj

Re: Vepřové v čajové omáčce

Příspěvekod miska12 » 28 črc 2015, 10:16

Jo.Do.Udělál z toho detektívku.Furt jsem čekal jak to přecedí a on vytáhne sáček.
miska12
 

Re: Vepřové v čajové omáčce

Příspěvekod drobek » 28 črc 2015, 13:31

Já taky. Ale zkusím to.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1930
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová


Zpět na Vepřové maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x