Stránka 1 z 1

Bakoňské kotlety

PříspěvekNapsal: 26 črc 2017, 12:36
od Mánek
0.jpg
0.jpg (52.51 KiB) Zobrazeno 3804 krát


Suroviny:
4 vepřové kotlety
2 lžíce sádla
50 g slaniny
200 g čerstvých žampionů nebo lesních hub
200 ml smetany
2 lžíce hladké mouky
1˝ lžíce sladké mleté papriky
1 cibule
sůl
pepř

Popis přípravy:
Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme, obalíme v mouce a zprudka osmažíme po obou stranách.
Nakrájenou cibuli a slaninu osmažíme na druhé pánvi, jakmile je cibule sklovitá, zasypeme mletou paprikou,
zamícháme a trochu zastříkneme bílým suchým vínem nebo vodou. Přidáme nakrájené houby, zamícháme a
krátce podusíme. Houby přidáme ke kotletám a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne. Podle potřeby
podlijeme trochou vína,vodou nebo vývarem. Měkké kotlety vyjmeme, omáčku zahustíme smetanou se
zašlehanou moukou a krátce zavaříme. Maso vrátíme zpět, necháme prohřát a můžeme podávat.

HP