Pečená kachna po mexicku - trochu

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Pečená kachna po mexicku - trochu

Příspěvekod drobek » 08 led 2011, 22:12

V sobotu dopoledne jsou vždy v televizi, na veřejném a tedy bez reklam kanálu různé vzdělávací kuchařské show. Má nejoblíbenější je „Mexico, one plate at a time" (Mexiko talíř po talíři) s Rickem Bayless. On je "Mistr kuchař" a majitel mexické restaurace Frontera v Chicagu.
Tuto sobotu, jak na zavolanou, bylo o Chicharrones (co to je vám povím hned, a taky o carnitas z kachny.
Máte rádi kachnu?
Já ne. Totiž ano, jen nemám rád obírání kostí, když jsem omastkem zamatlanej až za ušima, a jak mám rád křupavou kůžičku, tak tam jsou vždy kusy měkké, houbovité, tlusté, ano, nebojím se říct přímo hnusné. Až tuto sobotu jsem viděl, jak to příště udělám i já, a nikdy jinak.
Jenže, než se dostanu ke kachně, musím vysvětlit, jak se k tomu dostaly Chicharrones. To je do křupava a chutna usmažená vepřová kůže. Když jsem to viděl v Mexiku poprvé, koukám, ejhle krachle. Ale jak veliké! Kus jsem ihned koupil, polili mi to pálivou majdou, já to ochutnal, a ono to bylo dobré.
A jsme zpátky u kachny.
Rick jí dělá takhle: Vezme 6 kachních nohou, (ne nemáme v Americku šestinohé kachny, kupujem jen ty nohy, dvě, celá kachna je moc velká) posolí, pooreganuje a pokape šťávou z limetky, z obou stran. Pak to nechá v lednici 24 hodin marinovat, za občasného otočení. Rozehřeje troubu na 150°C (300°F). Osuší kachní nohy, v pánvi rozpustí sádlo, hodně, aby nohy byly zcela potopeny, na to dá 8 rozdrcených stroužků česneku a peče asi 2 hodiny, až je kachýnka úplně měkká.
Nechá vychladnout, vytáhne kachnu ze sádla, stáhne kůži a dá ji stranou. Maso naškube na kusy, pochopiteně vykostí, do pánve dá 2 lžíce už použitého sádla, a když je pěkně rozpálené, osmahne na něm kachní kůži do křupava, asi 7-8 minut. (Proto ty chicharrones v úvodu. Už je tu máme.) Pak je vyndá, nakrájí na čtverečky a navrství na maso. Servíruje se salsou a torillami.
Já k tomu dodávám, jak kachnu příště budem dělat my. Ne se salsou, ale hezky se zelíčkem a knedlíkem. Ještě nevím, jestli to budou bramborový (pytlíky si necháváme posílat z Chicaga, američtí čtenáři, napište mi o adresu) nebo houskový. No a protože tady je přenádherný recept od toffo na chlupaté knedlíky,
http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=37&t=1049
budou k ke kachýnce zítra právě tyhle.Mňam!!!
kachna.jpg
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1934
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Pečená kachna po mexicku - trochu

Příspěvekod Mánek » 09 led 2011, 08:42

Taky rád křupavou kůžičku, a to u všeho. ;)

Ale kdo ti nakukal, že jedna kachna je pro dva moc velká??? To v té emerice máte kačeny velké jak u nás prasátka? Tak to musí být žrádlo!!! :AD :AD :AD HP HP HP :AF BB
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1258
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Pečená kachna po mexicku - trochu

Příspěvekod Manana » 09 led 2011, 11:36

Drobku, škoda, že nejsi ženská. Za Chicharrones bys zasloužil pusinku!
Siempre remitir a mañana lo que puedes hacer hoy.
Uživatelský avatar
Manana
Kuchař
 
Příspěvky: 61
Registrován: 05 lis 2010, 08:56
Bydliště: Šumava

Re: Pečená kachna po mexicku - trochu

Příspěvekod drobek » 09 led 2011, 17:35

Maňano: díky, já si n mexické recepty moc netroufám, v tom jsi odborník ty, ale teď jsem neodolal. CC
Mánku, koupil jsem včera dvě zadní čtvrtky kachny a nevím nevím jak to dokážeme sníst. Máme tu Orient market, jak název říka, tak to je. V sobotu mají spoustu zeleniny v životě nevídané, hromady ryb, koupil jsem platejze, očistili mi ho a udělali filety. (byly tam tři kůstky, asi si půjdu stěžovat! :roll: ) Taky mají čtvrtky kachen, ale jen zadní, kde jsou ňadra!! A taky bůček a morkové kosti, vepřovou krev, zkrátka věci jinak v supermarketu nevídané. A narváno orientálci, k tomu něco američanů co se vyznaj. V sobotu je to totiž levnější, v neděli stoupnou ceny :lol:
Tak, a až tohle dopíšu, vytisknu si recept na chlupaté knedle, ono je to z kuchyně kus cesty a jdu na to.
Jo, a ještě jsem tam koupil příčný řez makrelou, steak asi 3 cm vysoký a asi 11 cm v průměru. Křičela na mne mrcha "kup si mně :!: ", tak je v lednici, ale ještě nevím co s ní. Asi se podívám do blogu vládce vod, jestli tam něco nemá.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1934
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Pečená kachna po mexicku - trochu

Příspěvekod drobek » 09 led 2011, 23:44

Tak, už jsme ji sežrali, lípse to říct nedá. Nejlepší kachna v mém životě. Kůži měla tak křupavou a krásnou, že jsem s ní ani tu další operaci nedělal. Byla krásná.
IMAG0012.JPG
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1934
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Další

Zpět na Drůbeží maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x