Paprikás cirke – kuřecí paprikáš

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Paprikás cirke – kuřecí paprikáš

Příspěvekod drobek » 20 srp 2012, 18:17

Tenhle recept je z mé oblíbené knihy od Josepha Wechsberga, „The Cooking of Vienna's Empire“.
Počet porcí: 4

Ingredience
0,75 kg kuřete, na díly ročleněného
2 lžíce sádla
1 nadrobno nakrájená cibule
2 stroužky česneku, utřeného
1 ½ lžíce sladké papriky
0,25 l vývaru
2 lžíce mouky
3,5 dl zakysané šlehačky

Postup
Osušte kuřecí díly a řádně osolte.
V hrnci rozpalte sádlo a na něm osmahněte kuřecí díly dohněda, opečené dávejte stranou. Slijte tuk a nechte jen slabou vrstvu, na ní zpěňte cibuli, přidejte česnek a znovu osmahněte.
Sundejte s ohně, vmíchejte papriku. Vraťte na oheň, přidejte vývar, uveďte do varu a rozpusťte vše na hrnci usazené. Vraťte díly kuřete zpět do hrnce, přiveďte znovu do varu a zvolna duste až je maso měkké, (20 – 30 minut).Když do něj píchnete nožem, šťáva nesmí být krvavá.
Vyndejte kuřata, do hrnce vlijte směs mouky a zakysané šlehačky, a povařte zvolna 6 – 8 minut, nebo až se to vše spojí. Vložte kuřata zpět do hrnce, znova prohřejte.
K tomu knedlíky, rýže, spetzle, nebo aby to bylo správně tarhoňu.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Drůbeží maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron

x