Stránka 1 z 1

Kuře s bylinkami

PříspěvekNapsal: 20 srp 2012, 18:33
od drobek
America's Test Kitchen.
Počet porcí: 4

Ingredience
1 kuře 1,75 - 2 kg
1 lžíce nasekané čerstvé šalvěje
1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
1/2 lžičky nasekaného čerstvého oregana (dobromysle)
1/2 lžičky nasekané čerstvé majoránky
4 plátky citronu bez jadérek
2 lžíce rozpuštěného másla

Postup
Kuře omyjte studenou vodou, osušte, osolte a opepřete ze všech stran, tedy i zevnitř.
Smíchejte všechno koření, 1/4 lžičky soli a trošku pepře, kuřeti nadzdvihnete kůži na prsou a nacpete tam směs spolu s plátky citronu. Kuřeti svažte nohy a potřete rozpuštěným máslem. Položte na bok na naolejovanou mřížku do pekáče, kuře nesmí ležet ve vypečené šťávě.
Pečte při 190 C (375 F) 20 minut, pak kure pootočte na druhý bok a po 20 minutách na záda. Pečte dokud při píchnutí do nejsilnější části prsou šťáva nevytéká čistá, nekrvavá, asi 15 – 20 minut.
Dejte na servírovací mísu a na 10 minut zakryjte volně alobalem, aby se šťáva vsákla zpátky do masa.
Doporučená příloha: Brambory