Plněný husí krk

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Plněný husí krk

Příspěvekod Mánek » 12 lis 2012, 11:17

V tomto masopustním čase, kdy se pečou svatomartinské husy případně kachny, se hodí i tento staročeský recept na nadívaný husí krk. Tuhle pochoutku je možné jíst jak teplou, tak i studenou. Krk nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou přílohou (teplý) nebo s pečivem (studený).

Ingredience:
1 kůže z husího krku,
250 g vepřového masa,
1 menší husí játra,
sůl,
pepř,
1/2 žemle,
1 malé vejce,
podle obliby špetka mletého nového koření a zázvoru,
kousek slaniny

2 lžíce husího sádla na osmažení

Popis přípravy:
Maso, játra a namočenou vymačkanou žemli umeleme dvakrát na strojku. Přidáme sůl, koření, vejce ušlehaná do pěny a slaninu pokrájenou na kostičky. Kůži z husího krku na dolním konci zašijeme a širším koncem volně naplníme, aby nádivka mohla nabývat. Otvor zašijeme a kůži vaříme v kastrole v osolené vodě mírným varem asi 1 hodinu. Uvařený krk přeložíme do pánve se dvěma lžícemi husího sádla a osmažíme do červena ze všech stran.

HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Zpět na Drůbeží maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron

x