Stránka 1 z 1

Kuřátkový zadní plátek v paprikové omáčce

PříspěvekNapsal: 07 čer 2015, 12:27
od drobek
Opět jeden recept a fotka od wydry. Protože k tomu doporučuje tarhoňu, hádal bych to na Maďarsko.
kuratko1.jpg
kuratko1.jpg (24.17 KiB) Zobrazeno 6141 krát

kuřecí vykostěné stehno ( 1ks )
kapie červená 1 ks
cibule střední 1 ks
olej
možná malinko hl.m.
_____________________________
kuřecí plátek zadní dáme do misky marinovací.
na něj kapii (opečená a sloupnutá) na kousky
Cibule na drobno
olejem pokapat
marinovat 2 hod ( třeba i přes noc)
kuratko.jpg
kuratko.jpg (38.64 KiB) Zobrazeno 6141 krát

Na grilovací (nebo jakékoliv pánvi) opéct marinované maso, odložit a ve výpeku chvilku restovat kapii s cibulí.
Zalít vodou, vložit maso a povařit do změknutí (cca 40 min).
Maso vyndat, omáčku pečlivě rozmixovat, dochutit solí, pepřem.
Jestli je řídká, povařit s troškou mouky rozmíchané ve vodě.
Ale měla by to být spíš šťáva, ne moc hustá omáčka.
______________________________________________
Výborné jsou k tomu halušky nebo noky, nokerle a pod.

Re: Kuřátkový zadní plátek v paprikové omáčce

PříspěvekNapsal: 07 čer 2015, 16:06
od parles
No jo, ale co dál?

Re: Kuřátkový zadní plátek v paprikové omáčce

PříspěvekNapsal: 08 čer 2015, 09:26
od drobek
Nojo ??? Zeptám se a doplním. ccc

Re: Kuřátkový zadní plátek v paprikové omáčce

PříspěvekNapsal: 09 čer 2015, 12:49
od drobek
Tak už to je. Ono bylo pokračování na druhé stránce a já se nekouk. ddd