Stránka 1 z 1

Dušená játra s rebarborou Duszona wątróbka z rabarbarem

PříspěvekNapsal: 28 čer 2015, 13:50
od gmp
600 g drůbežích jater
2 malé cibule
3 lodyhy rebarbory
1 jablko
2 dl mléka (hrnek)
1 PL másla
Sůl, pepř bílý, majoránka, mouka

Játra očistím, operu (pod vodovodním kohoutkem – nebudu pět)zaliju 3 PL mléka, cibuli nakrájím na perka, jablko na osminky, oloupu, vyhodím jadřinec. Rebarboru očistím a posekám na kousky.
Na pánvi rozpálím olej, orestuji cibulku, lehce posolím, přidám jatýrka, popráším moukou. Až se mouka začne přichytávat, zaleju mlíkem. Podusím, až změknou.
Na druhé pánvi (hovořím o kuchyňském náčiní), roztopím kousek másla, přihodím jablko a rebarboru. Držím na pánvi, až mi jablka zrumění a rebarbora je tak napůl tvrdá – napůl měkká, prostě na skus. Přidám k játrům. Dokořením a přizdobím marjánkou, nejlépe čerstvou.