Drůbeží játra s mandarinkou

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Drůbeží játra s mandarinkou

Příspěvekod gmp » 28 črc 2015, 08:36

400 g drůbežích jater
1 l mléka na játrovou lázeň
2 PL másla
100 g konzervovaných mandarinek
1 menší hlávka ledového salátu
2 KL praženého sezamového semínka
1 PL olivového oleje
1 KL vinného octa
1 KL medu
Šťáva z mandarinky
Sůl, bílý pepř

Játra nechám někoho očistit od tuku a blan – hrozná práce a jak po tom zavání ruce- no hrůza. (Kdyby jen zaváněly, jsou výstižnější výraziva).
V míse zaliju mlékem a nechám stát 3 hodiny minimálně. Mezitím si připravím
Sos:
Za pomoci tyčového mixeru utřu olej, ocet, šťávu a med. Pokud jsem mixeru prost, tak třu vařechou, až získám hladkou omáčku. Dochutím solí a pepřem. Použiji bílý pepř. Při použití černého omáčka vypadá jak špinavá.
Játra opláchnu, osuším, aby neprskala, na to jsou jiní. Orestuji na másle 6 – 8 minut, stáhnu z ohně, ale udržuji v teple, na plotně. Natrhám do mísy salát, přidám mandarinky, játra, posypu sezamem, protřepu a podávám.
Uživatelský avatar
gmp
Kuchař
 
Příspěvky: 67
Registrován: 10 lis 2010, 21:26

Re: Drůbeží játra s mandarinkou

Příspěvekod drobek » 28 črc 2015, 13:34

A kruci, tak tohle se mé zcela dietní choti zcela jistě zalíbí a já to spáchám. Jen co zjistím jestli naše Stacey jí játra. Oni ti Američani jsou podivíni. A podivínky. ???
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1940
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová


Zpět na Drůbeží maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x