Stránka 1 z 2

Pollo alla contadina – kuře po selsku

PříspěvekNapsal: 23 lis 2010, 23:50
od drobek
Na 4 porce:
1 kuře na díly rozebrané
několik snítek rozmarýny
1 stroužek česneku, na plátečky nakrájený
1 dkg slaniny, na kostičky nakrájené
5 lžic oleje
8 rajčat, oloupaná a na plátky. (může být i jen protlak, ale není to ono)
1 hrnek hovězího vývaru

Postup:
Kuře protkneme rozmarýnem a česnekem. Osolíme, opepříme a dáme na pekáček s rozpuštěnou slaninou.
Pečeme až zrůžoví, přidáme oloupaná rajčata a až se rozvaří, podlijeme vývarem a dopečeme. Pokud použijete protlak, nechte jen přejít varem, aby se šťáva spojila.
K tomu opečené brambory, v nouzi hranolky.

Re: Pollo alla contadina – kuře po selsku

PříspěvekNapsal: 26 lis 2010, 10:36
od Dag
Drobku, včera jsem tento recept vyzkoušela. Nejprve jsem měla tendenci dát víc česneku, ale pak jsem se přidržela Tvého návodu a bylo to skvělé. Jemné, skvělé.
S tím rajským protlakem máš naprostou pravdu, s rajskýma se to nedá srovnávat a to v žádnem pokrmu. Bohužel rajská jablíčka v této době nemají dobrou chuť. Nevoní a nechutnají jako ta letní, a vůbec ta v obchodech ani v létě nemají tu správnou vůni a chuť, jako ta, co pěstují zahrádkáři a co sem tam ještě člověk koupí na venkovském trhu, nebo jen tak přes plot.

Re: Pollo alla contadina – kuře po selsku

PříspěvekNapsal: 26 lis 2010, 11:09
od Brutzel-Svejk
A kde zůstal obrázek tvého pokrmu, moje milá Dag? :D

Re: Pollo alla contadina – kuře po selsku

PříspěvekNapsal: 26 lis 2010, 13:53
od Dag
já to neumím Dag

Re: Pollo alla contadina – kuře po selsku

PříspěvekNapsal: 26 lis 2010, 13:56
od Brutzel-Svejk
Dag píše:já to neumím Dag

Jestli fotis tak te naucim/me pridavat fotky. Nebo ji posles me a ja ji zmensim a pridam.