Kuře Monterrey

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Kuře Monterrey

Příspěvekod drobek » 24 lis 2010, 00:15

1 kuře na díly rozebrané
15 dkg mouky
2 vejce
2 dl mléka
60 g strouhaného eidamu

Postup:
Kuře 20 minut povaříme v osolené vodě, vyjme, částečně odkostíme a obalíme v mouce. Ze zbylé mouky, mléka a sýra uděláme těstíčko.
V něm kuře namáčíme a zvolna smažíme dozlatova.
V Americku se podává s hnědou omáčkou, vývarem rozvařenou tmavou jíškou.
Pro nás je to lepší jen s máslem.
A k tomu máme rádi bramborovou kaši.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1934
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Kuře Monterrey

Příspěvekod Manana » 24 lis 2010, 08:07

Tý hnědý omáčce, kterou tam dávají ke všemu i v letadle říkají GREJVY, ne?
Siempre remitir a mañana lo que puedes hacer hoy.
Uživatelský avatar
Manana
Kuchař
 
Příspěvky: 61
Registrován: 05 lis 2010, 08:56
Bydliště: Šumava

Re: Kuře Monterrey

Příspěvekod drobek » 24 lis 2010, 15:51

Jo, říká. Je to nesmírná lahůdka, pokud máte rádi hovězí vývar zahuštěný kukuřičným škrobem. Já teda ne.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1934
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Kuře Monterrey

Příspěvekod Manana » 28 lis 2010, 17:48

U nás se tomu za bolševíka říkalo UHO, univerzální hnědá omáčka, a mám dojem, že se to dělá furt i dodneška.
Siempre remitir a mañana lo que puedes hacer hoy.
Uživatelský avatar
Manana
Kuchař
 
Příspěvky: 61
Registrován: 05 lis 2010, 08:56
Bydliště: Šumava

Re: Kuře Monterrey

Příspěvekod drobek » 28 lis 2010, 17:49

UHO bývalo někdy dobré, tohle gravy není dobré skoro nikdy.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1934
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová


Zpět na Drůbeží maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x