Stránka 1 z 1

Kuře Monterrey

PříspěvekNapsal: 24 lis 2010, 00:15
od drobek
1 kuře na díly rozebrané
15 dkg mouky
2 vejce
2 dl mléka
60 g strouhaného eidamu

Postup:
Kuře 20 minut povaříme v osolené vodě, vyjme, částečně odkostíme a obalíme v mouce. Ze zbylé mouky, mléka a sýra uděláme těstíčko.
V něm kuře namáčíme a zvolna smažíme dozlatova.
V Americku se podává s hnědou omáčkou, vývarem rozvařenou tmavou jíškou.
Pro nás je to lepší jen s máslem.
A k tomu máme rádi bramborovou kaši.

Re: Kuře Monterrey

PříspěvekNapsal: 24 lis 2010, 08:07
od Manana
Tý hnědý omáčce, kterou tam dávají ke všemu i v letadle říkají GREJVY, ne?

Re: Kuře Monterrey

PříspěvekNapsal: 24 lis 2010, 15:51
od drobek
Jo, říká. Je to nesmírná lahůdka, pokud máte rádi hovězí vývar zahuštěný kukuřičným škrobem. Já teda ne.

Re: Kuře Monterrey

PříspěvekNapsal: 28 lis 2010, 17:48
od Manana
U nás se tomu za bolševíka říkalo UHO, univerzální hnědá omáčka, a mám dojem, že se to dělá furt i dodneška.

Re: Kuře Monterrey

PříspěvekNapsal: 28 lis 2010, 17:49
od drobek
UHO bývalo někdy dobré, tohle gravy není dobré skoro nikdy.