Stránka 1 z 1

Jehněčí korunka s papaya

PříspěvekNapsal: 18 led 2013, 11:36
od Brutzel-Svejk
Jehněčí hřbet či korunka

jehněčí korunka (očištěný hřbet) 1 kg
mořská sůl
černý drcený pepř
větvička rosmarínu
2-3 větvičky thymianu
přepuštěné máslo [url]http://www.grilování-barbecue.com/viewtopic.php?f=39&t=741[/url]

na omáčku:
2 šalotky
3pl cukru
50g másla
750ml červeného suchého vína
3pl balsamikoveho octa
100ml švestkové marmelády smíchané s vodou
2 bobkové listy
2pl brusinek
pepř
sůl

příloha:
500g struků fazole zahradní
150g prorostlého špeku (Bacon)
hladká mouka
2 vejce
strouhanka
přepuštěné máslo [url]http://www.grilování-barbecue.com/viewtopic.php?f=39&t=741[/url]

2 papayas
rajčátka
máslo
2pl cukru

lamm.jpg
příprava


Postup:
Jehněčí korunku prudce opečeme na přepuštěném másle se všech stran, pak osolíme opepříme. Přidáme thymian a rosmarin a dáme péct v troubě při teplotě 120° 35-40 minut.
Na omáčku si nakrájíme šalotku, kterou osmahneme s přidáním cukru na přepuštěném másle. Vlejeme víno a vhodíme k tomu bobkový list. Pod středním plamenem necháme zredukovat tak na polovinu. Okořeníme dle chutí soli, pepřem, brusinkami a cukrem. Vlejeme připravenou marmeládu ze švestek a dále redukujeme až do
zhoustnutí.
Struky fazole zahradní očistíme od stonku vhodíme do vařící vody a dáme na 4 minuty vařit. Následovně prudce schladíme studenou vodou, aby nám zůstaly hezky zelené. Necháme odkapat. Připravíme si balíčky které omotáme špekem a obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Opečeme na másle do zlatová.
Papaya očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na silnější plátky. Krátce osmahneme v másle s cukrem. Ve zbytkovém másle osmahneme i rajčátka.

Hotovou korunku nakrájíme, na fazolích odkrojíme šikmo její konce s papaya a omáčkou s červeného vína upravíme na talíře.

lamm.jpg
na talíři
lamm.jpg (69.65 KiB) Zobrazeno 3090 krát


nachtisch.jpg
červené vínko k jehněčímu

Re: Jehněčí korunka s papaya

PříspěvekNapsal: 18 led 2013, 13:46
od Mánek
Sakryš, tak na tohle dostávám hlad taky! :D