Soğan Kebabı - plněná cibule (Turecko)

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Soğan Kebabı - plněná cibule (Turecko)

Příspěvekod drobek » 31 říj 2014, 17:26

1.jpg
1.jpg (49.62 KiB) Zobrazeno 679 krát

Recept i fotky od wydry

cibule stejně velké, spíš menší
mleté maso (hovězí, jehněčí)
sůl
pepř
římský kmín mletý
římský kmín celý
sirup z granátových jablek
olej 1 PL
_________________________________
Mleté maso smícháme se solí, pepřem a mletým, římským kmínem (mánek českým).
NELOUPANÉ cibuli odřežeme fousaté konečníky a podélně je nařízneme až k té slupce, ne dál.
2.jpg
2.jpg (35.26 KiB) Zobrazeno 679 krát

Z masa uždibujeme kousky, které cpeme do cibulí. Tu před tím rozevřeme, ona se nerozpadne, drží ji ta slupka. Nacpeme maso viz obrázek a pokládáme do pekáčku. Ten by měl být takový, aby se o sebe cibule pevně opíraly. Pečením by se rozevřely a maso by vypadlo.
4.jpg
4.jpg (46.53 KiB) Zobrazeno 679 krát

Naředí se sirup z granátových jablek (viz obr), polejou se cibulky, lehce pokape olejem a dá se péct cca na hodinu při 200°C. Cibulky musí být měkkouliné!
3.jpg
3.jpg (29.61 KiB) Zobrazeno 679 krát

Poznámka: sirup z granátových jablek je docela kyselý, ale spolu s tou sladkou cibulí je to vyjimečně dobré. Malé cibulky proto, ze jedno sousto je akorát půlka cibulky s polovinou toho kebabku v ní.
____________________________________________________________
Rýže - do základu trošku římského kmínu (mánek českého)
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1934
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Mleté maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x