Stránka 1 z 1

Daoud Basha, libanonský recept

PříspěvekNapsal: 13 lis 2014, 10:38
od drobek
1.jpg
1.jpg (35.85 KiB) Zobrazeno 6748 krát
Recept i fotky od wydry

250gr mletého masa (2 - 3 porce jídla)
1 lžička vrchovatá mleté nové koření
1/2 lžičky skořice mletá
1/2 lžičky bílý pepř
Omáčka:
1 cibule pokrájené na podélné plátky
piniové oříšky
3–4 lžíce oleje
1 lžička rýžové mouky
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky nového koření
konzerva loupaných rajčat
sůl
Postup
Maso prohněteme s novým kořením, skořicí, bílým pepřem a solí. Nové koření udává jídlu základní chuť a v kombinaci se skořicí je chuť taková specifická. Utvoříme kuličky, které dáme péct do trouby. Pekla jsem cca 20 min při 200°C.
2.jpg
2.jpg (17.26 KiB) Zobrazeno 6748 krát
V pánvi na oleji opražíme piniové oříšky do zlatava, přidáme cibuli, osolíme a pomalu opečeme do měkké, lehce zlaté barvy.
3.jpg
3.jpg (25.73 KiB) Zobrazeno 6748 krát
Přidáme konzervu rajčat, velká pokrájíme, zalijeme vodou v množství jedné plechovky a povaříme chvilku.
Přidáme opečené masové kuličky. Dokořeníme omáčku novým kořením, skořicí, pepřem a solí a necháme povařit tak 20 minut aby cibule změkla a spojila svoji chuť s omáčkou.
4.jpg
4.jpg (19.95 KiB) Zobrazeno 6748 krát
Tohle množství jsem přidala ještě do omáčky. Do masa víc nového koření.
5.jpg
5.jpg (15.98 KiB) Zobrazeno 6748 krát

Re: Daoud Basha, libanonský recept

PříspěvekNapsal: 15 lis 2014, 14:14
od drobek
Dnes jsme měli k obědu. HP Jen na rozdíl od wydry jsme k tomu dali těstoviny, vřetýnka nebo snad spirálky? ??? Já zapomněl jak se to jmenuje po italsku.

Re: Daoud Basha, libanonský recept

PříspěvekNapsal: 18 lis 2014, 01:08
od jednorožec
Fusilli.