Mořská ryba v bramborové krustě

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Mořská ryba v bramborové krustě

Příspěvekod drobek » 25 dub 2012, 21:58

Recept je od Jacquese Pépina.
Ochutnali a pochutnali jsme si na tomhle s červeným chňapalem, lososem, ale i s pstruhem, i když mořský není.
ryba v kruste.jpg
ryba v kruste.jpg (28.6 KiB) Zobrazeno 2535 krát


Ingredience:
4 porce
2 velké brambory na pečení
1/2 střední pórek, jemně nasekaný (1/2 šálku)
1 lžíce slunečnicový nebo arašídový olej
1 polévková lžíce čerstvého másla
1/2 lžičky soli
4 porce filé

A co s tím:
Oloupeme brambory,(i když můžou zůstat ve slupce, chcete-li) omyjte je a pak nastrouhejte na struhadle s největšími otvory.
Rozehřejte olej a máslo ve velké pánvi, nejlépe teflonové. Mezitím posolte filé polovinou soli. Když je olej a máslo horké, udělejte 4 hromádky z nastrouhaných brambor a pórku (každý cca 1/3 šálku) do pánve. Na to položte ryby a zmáčkněte aby se z brambor udělala placička. Na to dejte zbylé brambory a posolte zbytkem soli. Smažte při středně vysoké teplotě po dobu 6 až 7 minut. Otočte je opatrně s velkou špachtlí a smažte po dobu 6 až 7 minut na druhé straně.
Brambory by měly být pěkně křupavé a zbarvené na obou stranách a ryby jen vařené.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Ryby a jiné plody moře

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x