Stránka 1 z 2

Losos nasolený na sucho

PříspěvekNapsal: 09 srp 2017, 04:18
od Mánek
Bez názvu.jpg
Bez názvu.jpg (44.22 KiB) Zobrazeno 8846 krát


Suroviny:
1000 g filetu z lososa bez kůže,
1,5 lžíce mletého cukru,
2 lžíce soli

Popis přípravy:
V misce promícháme sůl s cukrem. Filet nařežeme na kusy odpovídající nádobě, ve které budeme rybu nakládat. Na nasolování použijeme skleněnou, porcelánovou, keramickou nebo nerezovou mísu. Kusy ryby do ní vložíme, posypeme směsí soli a pepře, rozetřeme ji stejnoměrně po povrchu masa, přikryjeme poklicí a necháme 4 dny odležet v lednici. Rybu nakrájíme na velmi tenké plátky a používáme jako lososa uzeného. Pokud máme možnost uzení studeným kouřem (20 - 30°C), nasolené filety necháme odležet jen do druhého dne, pak položíme na rošt a udíme 1 - 1,5 hodiny.

Bez názvu.jpg
Bez názvu.jpg (59.14 KiB) Zobrazeno 8847 krát


HP

Re: Losos nasolený na sucho

PříspěvekNapsal: 09 srp 2017, 08:02
od drobek
Toto není kritika, jen chci upozornit na recept s podobným výsledkem. Rozhodně jen s podobným, použité suroviny se trochu (hodně) liší. http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=94&t=2396 bbb

Re: Losos nasolený na sucho

PříspěvekNapsal: 09 srp 2017, 10:20
od Mánek
No jo Drobečku, tohle právě není grawlax, ale losos připravený na uzení. Když se nechá dostatečně vysušit, tak se nechá používat jako uzený, i když to není úplně ono. :)

Re: Losos nasolený na sucho

PříspěvekNapsal: 09 srp 2017, 10:22
od drobek
Však jsem psal, že recept s podobným výsledkem. Rozhodně jen s podobným, použité suroviny se trochu (hodně) liší.
A dal jsem to jako komentář, ať si každý vybere. ???

Re: Losos nasolený na sucho

PříspěvekNapsal: 09 srp 2017, 11:52
od Mánek
mě grawlax neoslovil, ale tohle jo. :)