Ryba stylu Vera Cruz

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Ryba stylu Vera Cruz

Příspěvekod drobek » 23 lis 2010, 22:57

Toto je v Mexiku dost používaná úprava ryb, jméno je podle končiny kde se pěstuje hodně rajčat (jako by jinde nebyly!)
VeraCruz.jpg
VeraCruz.jpg (40.92 KiB) Zobrazeno 2502 krát


4 porce
2 oloupaná rajčata na kousky nakrájená
3 jalapeno papriky, nasekané (nebo jak se cítíte a jaké pálivky máte. Nemáte-li žádné, dejte sambal oelek, nebo tak)
1/2 lžíce sušeného oregana
1/2 lžíce česneku, na drobno nakrájeného
1/2 bílé cibule, na drobno posekané
1/2 svazku koriandru pokrájeného, není-li, dejte petrželku
Olej na smažení
4 porce mořského rybího filé
Sůl a pepř
10 zelených oliv
kdo má rád tak ještě kapary

Postup:
V kastrolku povařte rajčata, jalapeňos, oregano, sůl a česnek asi 8 minut, nebo dokud se rajčata uvaří do měkka.
Přidejte nakrájenou cibuli, koriandr, na plátky nakrájené olivy a kapary, dobře promíchejte.
Prohřejte a udržujte v teple, dokud nebude připravena ryba.
Rozehřejte olej v pánvi na vysokou teplotu.
Ryby osolte a opepřete a pak opatrně vložte do pánve. Pokud vaše pánev není dost velká, aby se ryby vtěsnaly, smažte nadvakrát.
Osmažte ryby z jedné strany (ryby budou neprůhledné na této straně). Pečlivě obraťte ryby a pokračujte ve smažení, ryby by měly být neprůhledné ve středu.
Doba se bude lišit v závislosti na tloušťce rybího filé a druhu ryb, ale to by nemělo trvat déle než 3 – 5 minuty na každé straně.
Přendejte ryby na talíře a zalijte omáčkou.
V Mexiku se k tomu podává rýže.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Ryby a jiné plody moře

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x