Stránka 1 z 1

Ryba stylu Vera Cruz

PříspěvekNapsal: 23 lis 2010, 22:57
od drobek
Toto je v Mexiku dost používaná úprava ryb, jméno je podle končiny kde se pěstuje hodně rajčat (jako by jinde nebyly!)
VeraCruz.jpg
VeraCruz.jpg (40.92 KiB) Zobrazeno 2566 krát


4 porce
2 oloupaná rajčata na kousky nakrájená
3 jalapeno papriky, nasekané (nebo jak se cítíte a jaké pálivky máte. Nemáte-li žádné, dejte sambal oelek, nebo tak)
1/2 lžíce sušeného oregana
1/2 lžíce česneku, na drobno nakrájeného
1/2 bílé cibule, na drobno posekané
1/2 svazku koriandru pokrájeného, není-li, dejte petrželku
Olej na smažení
4 porce mořského rybího filé
Sůl a pepř
10 zelených oliv
kdo má rád tak ještě kapary

Postup:
V kastrolku povařte rajčata, jalapeňos, oregano, sůl a česnek asi 8 minut, nebo dokud se rajčata uvaří do měkka.
Přidejte nakrájenou cibuli, koriandr, na plátky nakrájené olivy a kapary, dobře promíchejte.
Prohřejte a udržujte v teple, dokud nebude připravena ryba.
Rozehřejte olej v pánvi na vysokou teplotu.
Ryby osolte a opepřete a pak opatrně vložte do pánve. Pokud vaše pánev není dost velká, aby se ryby vtěsnaly, smažte nadvakrát.
Osmažte ryby z jedné strany (ryby budou neprůhledné na této straně). Pečlivě obraťte ryby a pokračujte ve smažení, ryby by měly být neprůhledné ve středu.
Doba se bude lišit v závislosti na tloušťce rybího filé a druhu ryb, ale to by nemělo trvat déle než 3 – 5 minuty na každé straně.
Přendejte ryby na talíře a zalijte omáčkou.
V Mexiku se k tomu podává rýže.