Stránka 1 z 1

Fešák Max - jak ho dělám já

PříspěvekNapsal: 09 lis 2014, 14:29
od drobek
1.jpg
1.jpg (44.68 KiB) Zobrazeno 3373 krát

Recept i fotka od Parlese.
Německá kuchyně.


Strammer Max je jednoduché německé jídlo, ve kterém je vždy dole chléb a nahoře sázené vejce. V prostřední vrstvě je řada možností (šunka, salám, pečené maso, slanina a to nakrájené na plátky, kostičky atd).

Ingredience
1 krajíc chleba
50 g šunky
1 vejce
sůl
špetka pálivé papriky
trocha olivového oleje

Postup

Postupným vývojem jsem došel k této variantě: na talíř položím topinku opečenou nasucho v opékači, na ni dám plátek šunky a navrch sesunu z pánvičky velmi opatrně usmažené volské oko (žloutek musí být tekutý) a to i s veškerým olivovým olejem. Osolím a okořením paprikou. Oleje není mnoho a zmizí v té suché topince, hlavně nesmí být přehřátý, nebo dokonce spálený. Výhodné je použít pánvičku s titanovým povrchem, na které je možno volské oko udělat při nízké teplotě, aniž by se vejce přichytilo.