Stránka 1 z 1

Vejce trochu jinak.

PříspěvekNapsal: 11 bře 2016, 11:54
od Brutzel-Svejk
Větší formičky, moje má průměr 10cm, potřeme máslem. Rozválíme toust tak na 3 mm tímto vyložíme formu a potřeme taky máslem. Nasypeme do ní např. nakrájenou šunku, nakrájíme rajčata a zalijeme vejcem. Žloutky mají zůstat v celku. Osolíme, opepříme. Zapečem 20 minut při teplotě 200 stupňů. Na talíři posypeme bylinkama.

Re: Vejce trochu jinak.

PříspěvekNapsal: 12 bře 2016, 11:14
od drobek
Tak tohle je nápad přímo na Nobelovu cenu. Na takovéhle věci mívám často chuť, ale tohle mně troubu nenapadlo. aaa

Re: Vejce trochu jinak.

PříspěvekNapsal: 12 bře 2016, 17:58
od Brutzel-Svejk
Dík, bylo to dobré.

Re: Vejce trochu jinak.

PříspěvekNapsal: 15 bře 2016, 14:54
od drobek
Nechci sem dávat další recept když je to vlastně jen variace, tak jak se to dělá v Americku.

Lehce se osmahněte dva toasty, je celkem jedno jestli za sucha nebo na pánvi na troše másla, nebo v kontaktním grilu. Pak toasty zlehka pomázněte dobrou majonézou, ten co přijde dospod ještě trocha hořčice (nebo ne), může přijít syrová jarní cibulka na kolečka.

Na pánev vložte šunku a na ní rozklepněte vejce jako na volské oko. Na mírném plameni pod pokličkou nechte udělat vejce tak aby bílek ztuhnul žloutek byl ještě tekutý. V Americku se tomuhle říká sunny side up, čili slunečnou stranou nahoru.

No a pak už jen dáte šunku s vejcem mezi toasty a je to. My to moc rádi. HP