Makovec bez mouky

patří nepostradatelně k dobré národní kuchyni

Makovec bez mouky

Příspěvekod jaga » 07 led 2011, 21:10

Starý recept ze sešitu mojí maminky, absolventky rodinné školy, buchýnka je velice delikatesní, ale je to kalorická bomba :)
Potřebujeme:
10 dkg másla,
10 dkg mletého cukru,
10 dkg mletého máku,
4 celá vejce,
4 dkg nadrobno posekané zavařené dýně,
1 vanilkový cukr, strouhaná citronová kůra,
1/2 prášku do pečiva, špetka soli do bílků

Umícháme máslo s cukry a postupně přidáváme žloutky a třeme do pěny.
Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Do mletého máku přimísíme prášek do pečiva , kousky dýně a citronovou kůru.
Do žloutkové hmoty střídavě zlehoučka převracením vmícháme sníh a mák.
Pečeme v tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formě na srnčí hřbet, v horkovzdušné troubě asi 150°C/25 minut.
Kdysi jsem počítala kalorie, ale neřeknu, stojí za to ochutnat a nepočítat ;)
Uživatelský avatar
jaga
Grillman
 
Příspěvky: 115
Registrován: 05 lis 2010, 17:55
Bydliště: Olomouc

Re: Makovec bez mouky

Příspěvekod Dag » 25 říj 2011, 16:50

Jago, jaká je ta zavařená dýně....kompot?
Uživatelský avatar
Dag
Grillmeister
 
Příspěvky: 299
Registrován: 06 lis 2010, 00:08
Bydliště: Praha 6

Re: Makovec bez mouky

Příspěvekod jaga » 09 pro 2011, 21:09

Dag sorry za odpověď až nyní, nějak všude absentuju...jo, je to okapaný dýňový kompot, ale od té doby co dělám kandovanou dýni, tak myslím, že s ní to půjde taky stejně dobře :)
Uživatelský avatar
jaga
Grillman
 
Příspěvky: 115
Registrován: 05 lis 2010, 17:55
Bydliště: Olomouc


Zpět na Moučníky a jiné sladkosti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

cron

x